Tensiunile cresc în Shanghaiul carantinat. Oamenii cer vecinilor care au Covid să se mute din bloc

84
Tensiunile cresc în Shanghaiul carantinat. Oamenii cer vecinilor care au Covid să se mute din bloc - tensiunishanghai-1650372756.jpg

Articole de la același autor

Tensiunile generate de carantina dură impusă locuitorilor din Shanghai au expus diviziunile dintre aceștia: bătrâni contra tineri, localnici versus străini și, cel mai important, persoane testate negativ la Covid împotriva celor testate pozitiv, scrie Reuters.

Cei 25 de milioane de locuitori ai Shanghaiului, majoritatea dintre aceștia trăind în blocuri cu apartamente, au construit noi legături comunitare în timpul focarului de coronavirus care a izbucnit în oraș, prin schimburi de bunuri și achiziții comune, precum și stabilirea de centre pentru împărțirea alimentelor.


Însă restricțiile generale, care au fost impuse în unele cazuri timp de 4 săptămâni, nu par că vor fi înlăturate prea curând. Frustrările se acumulează în spatele porților complexelor rezidențiale închise, deseori oamenii manifestându-se pe grupurile de mesagerie WeChat.

Într-unul dintre aceste schimburi de mesaje, un conflict a izbucnit când o femeie care a fost dusă la un centru de carantinare, unde a fost testată negativ, și-a acuzat vecinul că a denunțat-o autorităților.


Nu este neobișnuit ca rezultatele testelor să fie împărtășite, iar cazurile pozitive să fie anunțate într-un grup de WeChat al unui bloc de locuințe, în contextul în care autoritățile încearcă să controleze cel mai mare focar de coronavirus din China, de la identificarea virusului în Wuhan, la sfârșitul lui 2019.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3722 secunde