Tentativă de omor în stil mafiot, la Sofia

1126
O persoană a fost împușcată, ieri dimineață, în jurul orelor 9:30, de indivizi neidentificați exact în fața intrării Palatului de Justiției de la Sofia. 


Potrivit unor informații neconfirmate, victima este un cunoscut lider al lumii interlope, Zlatomir Ivanov, poreclit Bereta. Acesta a fost transportat la spital cu o ambulanță. Încă un bărbat a fost rănit.

Asasinările la comandă în Bulgaria au reprezentat întotdeauna un motiv serios de îngrijorare din partea Comisiei Europene. Executivul european a precizat, în ultimul raport pentru Bulgaria, prezentat în iulie 2012, că din 33 asemenea cazuri urmărite de Bruxelles din anul 2006, doar patru au ajuns în instanță în ultimul an, iar între timp au apărut noi cazuri de acest gen.

În anii precedenți, asasinări de această factură s-au produs exact în zilele în care au fost prezentate rapoartele Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare sau au avut loc întâlniri importante între oficiali bulgari și europeni. O delegație din care fac parte procurorul general al Bulgariei, Sotir Țațarov, și cinci miniștri se află la Bruxelles, iar astăzi, Comisia va prezenta un nou raport pentru România și o prezentare orală pentru Bulgaria. Potrivit analiștilor, aceste coincidențe au ca scop să destabilizeze politic Bulgaria și s-o discrediteze în plan european. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.418 secunde