Tentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei! Acesta a dat vina pe "mafia drogurilor"

160
Tentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei! Acesta a dat vina pe

Articole de la același autor

Patru suspecţi au fost arestaţi în acest weekend în Regatul Ţărilor de Jos în cadrul anchetei privind o tentativă de răpire a ministrului belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne, care a dat vina pe "mafia drogurilor", notează AFP.


Ministrul, de asemenea primar al localităţii Kortrijk, s-a adresat sâmbătă seara locuitorilor acestui oraş din Flandra de Vest care participau la un bal municipal, într-un mesaj video difuzat duminică de radioul şi televiziunea publică RTBF, scrie stiri.tvr.ro


El a spus că a primit un telefon joi de la procurorul federal Frédéric Van Leeuw. "M-a avertizat în legătură cu un proiect de răpire care mă viza", a declarat ministrul în acest mesaj video, adăugând că nu a dorit să anuleze festivităţile pentru "a nu da credit mafiei drogurilor".

Parchetul federal belgian a anunţat sâmbătă că ministrul a fost plasat sub supravegherea întărită a poliţiei şi că trei suspecţi au fost arestaţi în Olanda. Parchetul olandez a precizat că sunt trei bărbaţi de 20, 29 şi 48 de ani, de naţionalitate olandeză.

Al patrulea suspect a fost arestat în Olanda, a declarat duminică o sursă judiciară.

A fost solicitat transferul lor în Belgia.

O sursă judiciară a confirmat pentru AFP că o armă automată a fost descoperită într-un vehicul reperat în apropierea locuinţei ministrului la Kortrijk.

Cotidianul flamand Het Laatste Nieuws a raportat că în autovehiculul suspect, înmatriculat în Olanda, au fost găsite arme de foc, printre care pistoale kalaşnikov şi sticle pline cu benzină.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8855 secunde