TEPCO cere încă 6,7 miliarde de euro pentru a face față crizei de la Fukushima

2883
TEPCO cere încă 6,7 miliarde de euro pentru a face față  crizei de la Fukushima - fukusima-1324992823.jpg

Articole recomandate

TEPCO, operatorul centralei de la Fukushima, a solicitat, ieri, încă 689 miliarde de yeni (peste 6,7 miliarde de euro) de la statul nipon, pentru a putea plăti despăgubirile către victimele catastrofei nucleare. Cererea înaintată de Tokyo Electric Power (TEPCO) este cea de-a doua de acest tip formulată după producerea tragediei nucleare din martie 2011, statul aprobând luna trecută o sumă de 891 miliarde de yeni (8,7 miliarde de euro).

Pe lângă ajutorul aprobat de executiv, TEPCO speră să primească încă 120 miliarde de yeni (1,1 miliarde de euro) din fondul de sigu-ranță națională, constituit pentru a acoperi pagubele produse de accidentele nucleare.

În pofida acestor ajutoare financiare, TEPCO a cerut din nou sprijin din partea statului, deoarece nu inclusese în previziunile sale inițiale sumele de bani necesare pentru plata despăgubirilor către persoa-nele care au părăsit de bună voie zona după accident, a informat agenția locală de presă Kyodo.

Din cauza gradului ridicat de radioactivitate, 80.000 de persoane de pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei sunt în continuare evacuate. Teritoriul a fost declarat zonă de excludere, provocând pierderi importante în industria agricolă și de pescuit din prefectura Fukushima. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0461 secunde