Teroare în Libia: 1.000 de deținuți au evadat dintr-o închisoare

83
Teroare în Libia: 1.000 de deținuți  au evadat dintr-o închisoare - benghazievadari-1375023390.jpg

Articole recomandate

Peste 1.000 de persoane au evadat, vineri, dintr-o închisoare aflată lângă orașul libian Benghazi, informează Associated Press.

Deținuții au fost ajutați să evadeze de bărbați înarmați. "Este o revoltă în interiorul închisorii Al Kuifiya, precum și un atac din exterior. Peste 1.000 de deținuți au putut să evadeze", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit lui, majoritatea evadaților erau deținuți de drept comun. "Dar unii erau deținuți pentru activități legate de fostul regim al lui Muammar Kadhafi", a adăugat el, fără alte precizări.

Premierul Ali Zeidan a confirmat evadarea. Potrivit lui, "locuitori din vecinătate au lansat un atac, deoa-rece nu mai vor această închisoare în apropierea locuințelor lor".

Dimineață devreme, mii de manifestanți și-au exprimat nemulțumirea față de partidele politice și Frații Musulmani în special, acuzați că sunt responsabili de instabilitatea din Libia, la o zi după o serie de asasinate care au vizat în special un militant antiislamist.

Aceste manifestații au fost marcate de acte de vandalism împotriva sediilor principalelor două partide: Partidul pentru Justiție și Construcție (PJC), aripa politică a Fraților Musulmani libieni, și rivalul său, Alianța Forțelor Naționale (AFN, liberală).Astfel, sediile PJC de la Tripoli și Benghazi au fost devastate de zeci de manifestanți, la fel ca sediul AFN din capitală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.058 secunde