Teroristul ISIS care se căsătorise chiar cu angajata FBI care trebuia să îl investigheze a fost ucis

743
Teroristul ISIS care se căsătorise chiar cu angajata FBI care trebuia să îl investigheze a fost ucis - yxnopwe0mtywyzq2zddkogrknmjjmda5-1516441324.jpg

Articole recomandate

Denis Cuspert, rapper german devenit luptător al Statului Islamic, care s-a căsătorit cu în 2014 cu o traducătoare a FBI, a fost ucis, miercuri, în timpul unui bombardament în Siria, a anunțat un site de monitorizare a jihadiștilor, conform AFP, citat de News.ro.


Cuspert, care a avut numele de scenă Deso Dogg, devenise unul dintre cei mai cunoscuți străini din ISIS. El a apărut în mai multe filmulețe ale Statului Islamic, în unul dintre acestea fiind văzut în timp ce ținea în mână un cap tăiat, conform Departamentului de Stat din SUA.

Potrivit Wafa Media Foundation, Cuspert a fost ucis într-un bombardament în orașul Gharanij, din provincial siriană Deiz Ez-Zor.

Denis Cuspert a fost declarat oficial terorist de către Washington la începutul anului 2015. Autoritățile americane au precizat că germanul i-a amenințat pe fostul președinte Barack Obama și pe mai mulți cetățeni americani și germani. În plus, el i-a încurajat pe musulmanii care locuiesc în țările occidentale să comită atentate.

Conform documentelor justiției americane, o traducătoare a FBI, recrutată pentru a-l spiona, a plecat illegal în Siria în iunie 2014 pentru a se căsători cu Cuspert. Două luni mai târziu, ea a revenit în SUA.

Daniela Greene, care avea cea mai înaltă autorizație de securitate, le-a spus colegilor săi, la Detroit, că pleacă în Germania pentru a-și vizita părinții. Însă ea ar fi comunicat cu Denis Cuspert prin Skype, printr-un cont al bărbatului despre existența căruia traducătoarea nu a anunțat FBI. După ce s-a căsătorit cu Cuspert la 27 iunie, Daniela Greene și-a dat seama de gravitatea actelor sale. Traducătoarea a revenit în august 2014 în SUA, unde a fost arestată și apoi a cooperat total cu anchetatorii. Greene a fost condamnată la un an de închisoare și a fost eliberată în 2016.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde