Test istoric! Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală. "Tipul ăsta n-are nimic mai bun de făcut în viață?"

255
2
Test istoric! Coreea de Nord a lansat  o rachetă intercontinentală.

Articole recomandate

Coreea de Nord a afirmat, ieri, că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, o etapă crucială spre realizarea obiectivului său de a putea amenința Statele Unite ale Americii cu arma nucleară, transmite AFP.

Testul istoric cu o rachetă Hwasong-14 a fost supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong-un, a anunțat, plină de bucurie și entuziasm, într-un buletin special, o prezentatoare a televiziunii de la Phenian.

"Racheta a atins o altitudine de 2.802 km și s-a deplasat pe o distanță de 933 km", a precizat ea.

Coreea de Nord este "o forță nucleară puternică, dotată cu o foarte puternică rachetă balistică intercontinentală ce poate lovi în orice loc din lume", a adăugat prezentatoarea.

"Testul reușit al unei rachete balistice intercontinentale (...) este o realizare majoră în istoria republicii noastre", se mai spune în ediția specială.

Televiziunea de la Phenian a difuzat, de asemenea, imagini cu ordinul olograf, purtând data de luni, prin care Kim Jong-un a comandat efectuarea acestui test.

Testul, efectuat chiar de Ziua națională a SUA, se înscrie într-o lungă serie de tiruri cu rachete care încalcă numeroase rezoluții internaționale, însoțite de sancțiuni, ce interzic Phenianului să-și dezvolte programele balistic și nuclear.

Coreea de Nord, care a întreprins cinci teste nucleare și dispune de un mic arsenal de bombe atomice, caută să se doteze cu rachete balistice intercontinentale susceptibile să atingă teritoriul american.

Phenianul justifică acest program prin amenințarea pe care ar constitui-o pentru existența sa politica SUA, care au desfășurați 28.000 de militari în Coreea de Sud.

Testul de marți dimineață, care a fost reperat de armatele sud-coreeană, japoneză și americană, a provocat și reacția președintelui american Donald Trump.

"Tipul ăsta n-are nimic mai bun de făcut în viață?", a scris Donald Trump pe Twitter despre liderul nord-coreean Kim Jong-un.

"Greu de crezut că Coreea de Sud și Japonia vor tolera asta mult timp. Poate China va face un gest puternic cu privire la Coreea de Nord și va pune capăt acestei absurdități o dată pentru totdeauna!", a adăugat președintele american.

Comentează știrea

Radu
5 iulie 2017
Tare tara ...

Singurul obez din Coreea de Nord este , cu siguranta , iubitul conducator , ca aplaudacii parca vin din lagarul de concentrare ... Ca si la noi - singurii bogati , sunt aia care au detinut , sau detin puterea ! Ca si la ei - uitati-va cu atentie unde este dictatorul - este multa rugina , adica decadenta , putregai , putreziciune . Urmeaza scufundarea ...

costica
7 iulie 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI!Lucrati acasa,la calculator,in timpul liber.Pe langa alte tipuri de castiguri,noi am dat deja si extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017.Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas,in asa fel incat sa castigati sigur,simplu si comod bani.Oferim si solicitam SERIOZITATE.Nu ne cautati decat dupa ce va-ti hotarat cu seriozitate!Cereti mai multe detalii la adresa de gmail: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde