Teste gratuite anti-Covid în 120 de farmacii din România. Andrei Baciu: "Demersurile vor continua"

180
Teste gratuite anti-Covid în 120 de farmacii din România. Andrei Baciu:
La data de 20 septembrie se făcea testarea anti-COVID în 102 farmacii cu teste gratuite oferite de Ministerul Sănătății, numai în în ultimele trei săptămâni fiind avizate 30 de farmacii în acest sens. "Demersurile vor continua. (...) Pentru partea de testare, farmaciile pot percepe o taxă. Aici este alegerea lor dacă o fac sau nu", a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferinţă de presă.


Potrivit Realitatea.net, referindu-se la tratamentul cu anticorpi monoclonali, Andrei Baciu a afirmat că au fost semnate trei acorduri de către Comisia Europeană.


"Astfel, există cinci molecule (n.r. - anticorpi monoclonali) cu un potenţial semnificativ de primire de autorizaţie de punere pe piaţă în perioada imediat următoare iar anticorpii monoclonali se ştie despre aceştia că au fost folosiţi în SUA, fiind un alt sistem de avizare, au fost şi în România ca parte a unor studii clinice. Comisia Europeană a semnat deja trei acorduri pentru aceşti anticorpi monoclonali şi vreau să transmitem că şi România este parte a acestor acorduri. În cursul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, cel mai probabil, vor primi autorizaţie de punere pe piaţă. A fost un anunţ al Agenţiei Europene a Medicamentului cum că pe data de 11 noiembrie, cel mai probabil, pentru una dintre aceste molecule va fi emisă o autorizaţie", a arătat secretarul de stat.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2553 secunde