Video The Guardian: Comoară descoperită sub ruinele unei catedrale, în urma cutremurului de acum 10 ani

2171
The Guardian: Comoară descoperită sub ruinele unei catedrale, în urma cutremurului de acum 10 ani - 3500-1617701451.jpg

Articole recomandate

La zece ani de la cutremurul devastator din Christchurch, Noua Zeelandă, eparhia catolică îndepărtează bucăți din Catedrala Sfintei Taine, grav afectată de seimul din 2011, iar de curând au fost recuperate multe comori despre care se credea că sunt pierdute. Triona Doocey, care gestionează arhiva eparhiei catolice din Christchurch, a documentat descoperirile pe Facebook, printre ele, fiind o cutie de colectare a donațiilor plină de monede veche, picturi și statui prețioase, relatează The Guardian.


Dar doi îngeri din bronz care datează din 1905, anul inaugurării catedralei, nu au mai fost găsiți atunci când a fost îndepărtat altarul, luna trecută. Triona Doocey crede că, pe parcursul celor 10 ani, cineva a căutat printre ruine și i-a luat. Ea intenționează să le anunțe dispariția pe rețelele sociale și speră că persoana care îi are să-i înapoieze.


În 2019 s-a luat decizia demolării bazilicii aflate în patrimoniul național, pentru că lucrările de restaurare ar fi fost extrem de costisitoare, dar și foarte periculoase. Demolarea a început în octombrie anul trecut, sub supravegherea unui arheolog care acordă sprijin pentru recuperarea obiectelor aflate sub ruine. Unele din ele sunt obiecte de cult, altele au valoare istorică sau financiară, iar altele pur și simplu sunt surprinzătoare.


„Articolele cu care pur și simplu nu știu ce să facă, mi le aduc”, a spus Doocey. Unul din obiectele recuperate este o cutie pentru donații plină cu monede vechi, care nu mai sunt în circulație.


Happy to be able to return this collection box and contents, recovered from the Cathedral, back to St Vincent de Paul....

Publicată de Catholic Diocese of Christchurch Archives pe Duminică, 28 martie 2021

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7965 secunde