Thierry Breton, noua propunere de comisar european a Franței

229
Thierry Breton, noua propunere de comisar european a Franței - thierry-1571948905.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton, actualul președinte-director general al grupului de servicii informatice Atos și fost ministru ale economiei, pentru postul de comisar european din partea Franței, a anunțat, ieri, Palatul Elysée, la două săptămâni după respingerea lui Sylvie Goulard de către Parlamentul European, transmite AFP. 


"Președintele Republicii i-a transmis Ursulei von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene, propunerea sa de numire a lui Thierry Breton ca membru al Comisiei Europene", a comunicat Palatul Elysée. 


Pentru Paris, obiectivul principal, acela al păstrării amplului portofoliu obținut pentru comisarul francez - politica industrială, piața internă, societate digitală, apărare și spațiu - a fost atins, președinția de la Elysée precizând că Emmanuel Macron a primit asigurări în acest sens de la Ursula von der Leyen. 


"Ceea ce mă interesează este portofoliul! M-am bătut pentru un portofoliu!", a declarat Macron atunci când a aflat cu iritare despre respingerea lui Sylvie Goulard, la 10 octombrie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9713 secunde