Tir de critici împotriva lui Recep Tayyip Erdogan

340
1

Articole recomandate

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan și-a atras, vineri, critici violente din partea secretarului general al ONU și a Washingtonului, pentru că a asimilat, într-un discurs susținut la Viena, sionis-mul cu o "crimă împotriva umanității", relatează AFP. 


"Ca în cazul sionismului, antisemitismului și fascismului, devine în prezent inevitabil să consideri islamofobia drept crimă împotriva umanității", a declarat Erdogan la cel de-al 5-lea Forum organizat de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru a promova dialogul între religii și între popoare.

Un purtător de cuvânt al secretarului general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, care a fost prezent la reuniunea de la Viena, a respins comentariile șefului guvernului turc, calificându-le "ofensatoare și false".

"Secretarul general a ascultat discursul premierului într-o versiune tradusă. Dacă aceste comentarii privind sionismul au fost traduse corect, atunci nu doar că sunt false, dar ele contrazic și principiile care au fondat Alianța civilizațiilor. Secretarul general consideră regretabil că astfel de comentarii atât de ofensatoare și care suscită diviziuni au fost rostite la o reuniune care a avut ca temă leadership-ul responsabil", a spus purtătorul de cuvânt.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat, la rândul său, aceste afirmații. "Este o declarație sumbră și neadevărată, de un fel pe care îl credeam dispărut în lume", a declarat Netanyahu. 


Comentează știrea

europeanu
2 martie 2013
Alianta civilizatiilor

La asa o conferinta nu se invita un turc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde