Tiruri de rachete în Israel, raiduri aeriene în Gaza

125
Tiruri de rachete în Israel, raiduri aeriene în Gaza - gaya-1404889103.jpg

Articole recomandate

Orientul Mijlociu e din nou un butoi cu pulbere gata să explodeze într-un conflict de anvergură. Israelul și gruparea Hamas s-au bombardat reciproc și au îngropat orice șansă de a relua negocierile de pace.
Aripa militară a mișcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, a revendicat, marți seara, tirurile de rachete lansate asupra orașelor israeliene Ierusalim, Tel Aviv și Haifa. Ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă, aviația israeliană a desfășurat 160 de raiduri în Fâșia Gaza împotriva Hamas în cursul nopții de marți spre miercuri, notează Mediafax.ro.
Aviația israeliană a desfășurat 160 de raiduri în Fâșia Gaza împotriva Hamas în cursul nopții de marți spre miercuri ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă către Israel, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei, relatează AFP.
"Au fost 160 de raiduri în timpul nopții, ceea ce ridică la 430 numărul atacurilor aeriene de la începutul operațiunii «bordură de protecție»", a anunțat purtătorul de cuvânt, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio, precizând că au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas și "numeroase tuneluri".
Printre celelalte ținte ale atacurilor figurează două case "ale unor șefi militari ai Hamas", precum și "birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate națională al Hamas", a adăugat generalul.
"Operațiunea pe care am lansat-o se va extinde în următoarele zile", a continuat purtătorul de cuvânt, refuzând să ofere detalii despre planurile unei operațiuni terestre de mare anvergură în Fâșia Gaza.
Contactată de AFP, o altă purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că patru rachete au fost lansate miercuri dimineața către sudul Israelului, fără a provoca victime sau pagube materiale.
Cabinetul de securitate israelian a autorizat marți convocarea a 40.000 de rezerviști în anticiparea unei posibile operațiuni la sol.
Întăriri au fost mobilizate la frontiera cu Gaza, unde jurnaliștii AFP au văzut trupe, tancuri și transportoare.
Într-o singură zi, 15 palestinieni au fost uciși în Fâșia Gaza, în timp ce complexul sistem de apărare antirachetă al Israelului, cunoscut ca Domul de Fier, a interceptat, în mai puțin de 24 de ore, 130 de proiectile care se îndreptau spre zone locuite.
Una dintre ele a fost distrusă chiar deasupra orașului Tel Aviv. Statul evreu a mobilizat 40.000 de rezerviști, în timp ce Hamas a avertizat că orice cetățean israelian e de acum o țintă.
Escaladarea bruscă a tensiunilor în regiune vine după ce săptămâna trecută trei tineri palestinieni au fost răpiți și uciși în Cisiordania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5627 secunde