Toate cele trei poduri către Severodonețk sunt distruse. Zelenski promite să recupereze Crimeea

94
Toate cele trei poduri către Severodonețk sunt distruse. Zelenski promite să recupereze Crimeea - fondrazboi111-1655219030.jpg

Articole de la același autor

Toate cele trei poduri către orașul asediat Severodonețk sunt distruse, spune guvernatorul regiunii Lugansk. 20-30% din oraș încă se mai afla, luni seară, sub controlul ucrainenilor. Atacurile rușilor se concentrează asupra uzinei chimice în care se adăpostesc 500 de civili, a adăugat oficialul ucrainean.

Potrivit separatiștilor din Lugansk, ultimii soldați ucraineni din oraș sunt cei blocați în fabrică. Ei au primit ultimatum să se predea, altfel urmează să moară. În discursul său din cursul nopții, președintele Volodimir Zelenski a spus că ucrainenii plătesc un cost uman terifiant în bătălia pentru Severodonețk. Între timp, o nouă groapă comună a fost descoperită la 10 kilometri de Bucha, lângă Kiev.
 

Să citești mintea președintelui rus Vladimir Putin este de obicei o sarcină dificilă, dar uneori liderul de la Kremlin ne ușurează munca. Cuvintele rostite săptămâna trecută de Putin la Moscova, în timpul unei întâlniri cu un grup de tineri antreprenori ruși, vorbesc de la sine: Ceea ce încearcă președintele rus să facă în Ucraina este să restaureze Rusia ca putere imperială, se arată într-o analiză CNN.


Mulți analiști au remarcat una dintre cele mai îndrăznețe afirmații ale lui Putin prin care se compara cu Petru cel Mare, țarul modernizator al Rusiei și fondatorul orașului Sankt Petersburg, locul de naștere al lui Putin, care a venit la putere la finalul secolului XVII.


„Petru cel Mare a purtat Marele Război al Nordului pentru 21 de ani”, a spus Putin într-o manieră relaxată și aparent satisfăcută de sine. „La primă vedere, el era la război cu Suedia pentru a lua ceva de la ea. El nu lua nimic de la altcineva, el recupera. Așa a fost”


Nu a contat faptul că țările europene nu au recunoscut anexarea teritoriului cu forța de către Petru ce Mare, a adăugat Putin. „Când a întemeiat noua capitală, nicio țară din Europa nu a recunoscut acest teritoriu ca aparținând Rusiei toți au recunoscut-o ca parte din Suedia”.


„Însă, din cele mai vechi timpuri, slavii au trăit acolo împreună cu popoarele fino-ugrice, iar acest teritoriu a fost sub controlul Rusiei”, a spus Putin. „Același lucru e adevărat și pentru direcția vestică, Narva și prima sa campanie. De ce ar merge acolo? El recupera și fortifica, asta făcea el”.


Făcând aluzie la propria sa invazie a Ucrainei, Putin a adăugat: „Evident, ne revine și nouă să recuperăm și să fortificăm”.

Zelenski a pledat întotdeauna pentru o revenire a peninsulei la Ucraina, dar rareori a afirmat acest lucru cu atâta forţă ca obiectiv de război, scrie DPA.


Preşedintele a făcut apel la cetăţenii Ucrainei să păstreze legătura cu părţile ţării ocupate de Rusia, cum ar fi Doneţk sau regiunea Harkov. El a spus că aceste zone vor fi eliberate din nou.

„Spuneţi-le că armata ucraineană va veni cu siguranţă!”. În est, în Donbas, armata se află sub presiune. Aceasta are nevoie urgentă de artilerie modernă din partea partenerilor săi străini, a spus Zelenski, citat de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3408 secunde