Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă

134
Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă - tomcruise-1528195783.jpg

Articole recomandate

Tom Cruise se încăpățânează să își facă singur cascadoriile la 55 de ani. Starul american a reușit recent să obțină un record mondial propriu la filmările filmului "Mission: Impossible – Fallout" (al șaselea din seria de succes), fiind primul actor de la Hollywood care realizează un salt cu parașuta de la peste 7.000 de metri înălțime. Și nu e vorba despre o cascadorie obișnuită, ci despre un salt HALO.



Acesta este un tip de salt cu parașuta de la înălțime mare, dar cu deschidere la înălțime mică (HALO-High Altitude Low Opening) a fost destinat trupelor militare care trebuia să penetreze în teritoriul inamic fără să fie detectate, fiind dezvoltat de către aviația americană în cursul anilor 1960.

Dar tot ceea ce e nebunesc pentru un om de rând este o mare provocare pentru Tom Cruise. Saltul HALO obișnuit are loc undeva între circa 5000 și 12000 de metri altitudine, și necesită un echipament special și un antrenament intensiv, tocmai pentru ca cel care sare să nu sufere de rău sau de hipoxie. Chiar și așa, Tom Cruise a preferat să execute scena fără dublură. În timpul săriturilor, actorul a purtat o mască de oxygen specială, care lăsa se se vadă bine fața actorului, pentru ca publicul să fie convins că el este cel care efectuează saltul, scrie tabu.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Monden : Katie Holmes are un nou iubit
Pagina a fost generata in 0.4918 secunde