"Tom și Jerry", acuzați că promovează violența în Orientul Mijlociu

177

Articole recomandate

Cu ocazia unei conferințe pe tema "Media și cultura violenței", care a avut loc la Cairo, directorul serviciului de informații al Egiptului a atacat desenele animate cu Tom și Jerry, ca fiind în mare parte responsabile pentru violența din Orientul Mijlociu.

Potrivit Slate, Salah Abdel Salek a declarat: "Tom și Jerry prezintă violența într-o manieră amuzantă și transmit mesajul că, da, poți să-l bați și... poți să-l arunci în aer cu explozivi. Asta creează impresia că este ceva natural".

Foreign Policy amintește că desenele animate cu Tom și Jerry sunt foarte apreciate în Orient, inclusiv în Irak. Un medic și istoric egiptean a lansat chiar o teorie că Hanna și Barbera, creatorii celor două personaje, ar fi furat ideea de la egiptenii din antichitate.

La scurt timp după declarația șocantă a lui Salek, site-ul Youm7 a publicat un articol intitulat "Cinci acuzații aduse lui Tom și Jerry în Egipt". Autorul explică într-un mod cât se poate de serios că desenul animat este nefast, deoarece îi învață pe copii obiceiuri urâte, cum ar fi să bea alcool, să fumeze, să fure. De asemenea, Tom și Jerry sunt acuzați că îi învață pe cei mici să pună la cale planuri malefice și să folosească revolvere, cuțite sau fierăstraie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5438 secunde