Tony Blair propune rămânerea Marii Britanii în UE, dar cu înăsprirea normelor privind imigrația

150
Tony Blair propune rămânerea  Marii Britanii în UE, dar cu înăsprirea normelor privind imigrația - tonyblair-1505129450.jpg

Articole recomandate

Fostul premier laburist britanic, Tony Blair, un adversar al Brexitului, a propus ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, dar în schimb să fie renegociate cu acesta din urmă normele privind imigrația, informează agenția EFE.

Într-un raport întocmit de Institutul pentru Schimbare Globală, condus de Blair, se estimează că prin înăsprirea condițiilor privind accesul imigranților comunitari ar putea fi temperate îngrijorările britanicilor, imigrația masivă fiind unul din motivele principale care i-au determinat să voteze majoritar pentru părăsirea UE la referendumul de anul trecut.

Va fi imposibil să schimbăm cursul Brexitului dacă nu vor fi abordate îngrijorările care au condus la el, subliniază Tony Blair într-un articol complementar studiului menționat.

Documentul cuprinde și propuneri concrete, cum ar fi ca imigranții să fie obligați să se înregistreze la sosirea lor în Marea Britanie, astfel încât autoritățile să știe care dintre ei vin cu scopul de a căuta acolo un loc de muncă, o măsură despre care Blair spune că este deja aplicată în Belgia.

În plus, conform acelorași propuneri, după înregistrare imigranților comunitari li s-ar permite să rămână în Marea Britanie numai dacă au primit o ofertă pentru un loc de muncă, iar cei care nu vor primi această permisiune nu vor avea acces la sistemul de asistență socială, nu vor avea dreptul să închirieze o locuință și nici să deschidă un cont bancar. De asemenea, imigranții comunitari care nu au un loc de muncă și nu plătesc taxe ar urma să nu mai aibă acces nici la sistemul public de sănătate.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2709 secunde