Tot ce trebuie să știi despre anvelopele de iarnă

98
Tot ce trebuie să știi despre anvelopele de iarnă - michelgroleta7elt0dz44ounsplash-1641988250.jpg

Articole recomandate

Este din nou acel moment al anului – când fulgii de zăpadă încep să cadă și mercurul începe să scadă, iar conducătorii auto știu că e necesar să aibă mașina echipată corespunzător.

Ne îmbrăcăm în haine de iarnă, aprindem șemineele din casele noastre – dar cum rămâne cu vehiculele noastre? Există câteva lucruri pe care ar trebui să le faci pentru a-ți pregăti mașina pentru iarnă, inclusiv instalarea anvelopelor de iarnă. Dacă nu ți-ai schimbat anvelopele all-season cu cele de iarnă, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru. Dar cât de multe știm cu adevărat despre această necesitate a mașinii de iarnă?

De la motivul pentru care ai nevoie de ele, până la momentul în care ar trebui să le montezi, iată tot ce trebuie să știi despre acele accesorii extrem de importante pentru sezonul rece: anvelopele de iarnă.

  • Sunt concepute special pentru condiții de condus de iarnă
  • Dacă ai anvelope pentru toate anotimpurile, s-ar putea să te întrebi de ce sunt chiar necesare anvelopele de iarnă. Anvelopele europene de iarnă au două tipuri de marcaje: un fulg de zăpadă pentru anvelopele de zăpadă sau M+S pentru anvelopele concepute pentru a funcționa în noroi și zăpadă.

    Anvelopele pentru toate anotimpurile sau pentru orice vreme pot avea, de asemenea, aceste marcaje și sunt acceptabile pentru condusul pe timp de iarnă, dar anvelopele concepute special pentru zăpadă funcționează mai bine decât anvelopele pentru orice vreme.

    Deși anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi ideale pentru o varietate de condiții de conducere, cum ar fi drumurile umede și zăpada ușoară, pur și simplu nu sunt echipate pentru iernile aspre - în ciuda a ceea ce sugerează numele. De aceea, când se apropie sezonul rece, este vital să le schimbi ce acele variante rezistente de iarnă.

  •  Chiar și fără zăpadă, tot ai nevoie de anvelope de iarnă
  • În timp ce banda de rulare a anvelopelor de iarnă este grozavă pentru condiții de zăpadă, gheață și nămol, investiția în anvelopele de iarnă este o idee bună dacă te vei confrunta sau nu cu astfel de condiții!

    Amintește-ți că cauciucul din anvelopele de iarnă rămâne moale și flexibil atunci când vremea se răcește, spre deosebire de cauciucul din alte anvelope. Fără anvelope de iarnă, performanța mașinii tale va fi compromisă la frig, chiar și pe drumuri uscate.

  • Calea de rulare este importantă
  • Anvelopele de iarnă sunt echipate cu un model special al benzii de rulare unidirecționale, care de fapt împinge zăpada și gheața. De asemenea, au o adâncime mai mare a benzii de rulare decât anvelopele pentru toate anotimpurile, pentru performanțe mai bune în condiții de drum cu zăpadă.

    Anvelopele de iarnă sunt fabricate și cu compuși speciali care pot rezista la temperaturi extrem de scăzute. Anvelopele all-season, pe de altă parte, sunt fabricate folosind un model închis al benzii de rulare, care este conceput pentru a prinde drumurile și a îndepărta apa primăvara, vara și toamna.

  • Ar trebui să verifici în mod regulat presiunea
  • Este important să verifici regulat presiunea în anvelopele de iarnă. Pe măsură ce temperaturile scad, presiunea din anvelopele mașinii tale va scădea – asigurarea faptului că anvelopele de iarnă au presiunea potrivită le va prelungi durata de viață a benzii de rulare, va reduce consumul de combustibil și te va menține pe tine și pe pasagerii tăi în siguranță pe drum.

    Poti sa mergi oricand la o vulcanizare cu echipamentele necesare pentru verificarea presiunii si pentru a umfla rotile din nou la presiunea optima pentru iarna.

  • Trebuie să înlocuiești toate cele patru anvelope, nu doar două
  • Indiferent dacă ai tracțiune integrală, tracțiune față sau tracțiune spate, trebuie să instalezi toate cele patru anvelope de iarnă – nu doar două. Schimbarea doar a anvelopelor din față sau din spate cu variante de iarnă poate părea o alternativă ieftină însă, aceasta nu este doar ineficientă, dar este și foarte periculoasă.

    Echiparea cu anvelope de iarnă numai în partea din față sau din spate a vehiculului nu îți va oferi manevrabilitate și control adecvate, deoarece toate cele patru anvelope nu vor funcționa corect împreună. Dacă îți echipezi mașina doar cu două anvelope de iarnă, riști ca vehiculul să scape de sub control, iar acesta este un risc pe care niciun șofer nu ar trebui să și-l asume.

  • Prețul nu este întotdeauna egal cu calitatea
  • Poate fi o surpriză că anvelopele de iarnă de cea mai bună calitate nu sunt întotdeauna cele mai scumpe. În plus, prețurile anvelopelor de iarnă sunt de obicei comparabile cu anvelopele pentru toate anotimpurile, așa că nu există niciun motiv pentru a nu schimba cauciucurile all-season cu anvelopele de iarnă.

  • Ar trebui să le schimbi în mod regulat
  • Cât de des ar trebui să îți înlocuiești anvelopele de iarnă cu unele noi? Când banda de rulare a anvelopelor tale s-a uzat la 6/32 de inch, este timpul să le înlocuiești. Pentru ca anvelopele de iarnă să funcționeze eficient pe drumurile înzăpezite, banda lor de rulare nu trebuie uzată peste 6/32 inchi.

    În acest moment, capacitatea anvelopelor. de a-și păstra tracțiunea pe drumurile înghețate și înzăpezite este mult redusă. Când adâncimea benzii de rulare ajunge la 2/32 inchi, vehiculul tău nu va avea nicio tracțiune sau foarte puțină tracțiune pe zăpadă.

    Comentează știrea

    Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

    Articole din aceeași secțiune

    Pagina a fost generata in 0.5781 secunde