Tragedia cu peste 800 de morți din Mediterana. Căpitanul ambarcațiunii, 18 ani de închisoare

278
Tragedia cu peste 800 de morți  din Mediterana. Căpitanul ambarcațiunii, 18 ani de închisoare - tragedie800morti-1481723042.jpg

Articole recomandate

Tribunalul din Catania (Sicilia) l-a condamnat, marți, la 18 ani de închisoare, pe Mohammed Ali Malek, căpitanul tunisian al ambarcațiunii care a naufragiat în aprilie 2015, provocând moartea a peste 800 de migranți, relatează AFP. Mahmoud Bikhit, un sirian considerat secundul lui Malek, a fost condamnat la cinci ani de închisoare după acest naufragiu, soldat cu cel mai mare număr de morți din ultimele decenii în zona Mării Mediterane.

În vârstă de 28 de ani, Mohammed Ali Malek a fost găsit vinovat pentru omucidere, provocarea unui naufragiu și complicitate la imigrație clandestină, în timp ce Mahmoud Bikhit (26 de ani) a fost găsit vinovat numai pentru ultimul cap de acuzare.

Cei doi, care au susținut că la bord erau numai pasageri, au fost de asemenea amendați cu 9 milioane de euro fiecare.

În noaptea de 18 spre 19 aprilie 2015, o ambarcațiune de 30 de metri lungime, supraîncărcată cu migranți, s-a scufundat în Marea Mediterană. După ce această ambarcațiune a lansat un semnal SOS, o navă comercială portugheză a fost trimisă în ajutorul ei, dar când respectiva navă s-a apropiat, migranții s-au precipitat într-un loc și au dezechilibrat astfel ambarcațiunea care apoi s-a scufundat. În naufragiu, au existat numai 28 de supraviețuitori.

Tragedia a provocat un val de indignare și a determinat Uniunea Europeană să-și consolideze semnificativ prezența în largul Libiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4105 secunde