Tragedia din Italia putea fi evitată. Detalii cutremurătoare!

256
Tragedia din Italia putea fi evitată. Detalii cutremurătoare! - avalansadinitalia-1485262622.jpg

Articole recomandate

Directorul hotelului Rigopiano a alertat autoritățile printr-un email trimis cu câteva ore înainte de producerea avalanșei care a afectat hotelul, în care informa că oaspeții săi erau speriați din cauza cutremurelor repetate, iar drumurile de acces erau blocate de zapadă, relatează BBC News online.

Bruno Di Tommaso a trimis un email în cursul zilei de miercuri în care i-a avertizat pe guvernatorul provinciei Pescara, șeful poliției din zonă și primarul din Farindola asupra situației "îngrijorătoare".

Di Tommaso a cerut autorităților să se pregătească pentru a interveni, spunând că oaspeții sunt "speriați din cauza cutremurelor" și "au decis să stea afară și sunt gata să petreacă noaptea în mașini".

"Am încercat să îi calmăm, însă nu pot pleca deoarece drumurile sunt blocate și se pregătesc să petreacă noaptea în mașinile personale", se mai afirmă în emailul obținut de presa italiană.

Directorul a mai precizat că "rezerva de combustibil pentru generatorul electric al hotelului ar putea să se epuizeze în ziua următoare, iar liniile telefonice au căzut".

Potrivit presei italiene, autoritățile din Pescara cunoșteau încă de miercuri dimineața că drumul spre hotel era blocat de zăpadă. Avalanșa s-a produs în jurul orei locale 17.00 (ora României, 18.00).

Conform cotidianului Il Messaggero, președintele provinciei Pescara, Antonio Di Marco ar fi văzut emailul la ora 14.00 (ora României, 15.00).

"Nimeni nu a ignorat mesajul", a declarat Di Marco, care a explicat că a asigurat-o pe sora propietarului că un utilaj special de deszăpezire urmează să deschidă drumul până după-amiază.

Unul dintre supraviețuitori a declarat că a mâncat gheață și zăpadă pentru a-și potoli setea în timpul celor 58 de ore cât a durat până la salvarea sa.

Șase oameni au murit, iar 23 sunt în continuare dispăruți. Echipele de salvare spun că încă există șanse să descopere supraviețuitori în pungi de aer rămase după avalanșă.

Se estimează că avalanșa a lovit hotelul cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri la oră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde