TRAGEDIE: Avion prăbușit în Kazahstan

149
TRAGEDIE: Avion prăbușit în Kazahstan - 12-1577434939.jpg

Articole recomandate

Un avion al companiei Bek Air cu 95 de pasageri și cinci membri ai echipajului la bord s-a prăbușit vineri în apropierea orașului Almaty, în Kazahstan, potrivit autorităților din această țară situată în Asia Centrală, scrie Agerpres. Cel puțin 14 persoane au murit și 22 se află în stare gravă în urma prăbușirii acestui avion, au transmis autoritățile locale. Aeronava, de tip Fokker 100, se îndrepta către capitala Nur-Sultan și a pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton, după care a lovit o clădire cu două etaje, a informat Comitetul aviației civile din Kazahstan într-un comunicat.

Potrivit unor surse citate de Reuters, în momentul decolării aeronavei aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă. Autoritățile nu au oferit momentan informații cu privire la posibila cauză a prăbușirii aeronavei, dar au anunțat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.

Avionul aparținea companiei kazahe Bek Air, care operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100. Comitetul aviației a anunțat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete. "Responsabilii vor fi pedepsiți potrivit legii", a scris pe Twitter președintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanțe victimelor și familiilor acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde