Comisarul european Johannes Hahn:

"Trebuie încheiate negocierile de aderare a Turciei la UE"

197

Articole recomandate

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, s-a pronunțat pentru încetarea oficială a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, transmite agenția DPA, citând un interviu apărut, ieri, în cotidianul german Die Welt.

"Pe termen lung, ar fi mai onest pentru Turcia și pentru UE să urmeze o abordare nouă și să pună capăt negocierilor de aderare", a declarat Hahn, pentru Die Welt.

Menținerea negocierilor de aderare, care au început în 2005, blochează calea pentru ceea ce Hahn a numit "un parteneriat realist, strategic".

Comisarul european a subliniat totuși că va depinde de statele membre ale UE să decidă ce curs vor urma. Până în prezent, nu există niciun indiciu că o majoritate de state membre va sprijini o încetare oficială a negocierilor.

Unele state au arătat că acestea au intrat într-un blocaj și și-au exprimat îngrijorările legate de regresul considerabil în ce privește statul de drept, drepturile cetățenești și libertatea presei în Turcia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde