Trei medici riscă să ajungă la închisoare, după ce au eutanasiat o femeie

186
Trei medici riscă să ajungă la închisoare, după ce au eutanasiat o femeie - eutanasia-1543231464.jpg

Articole de la același autor

Cazul unei femei eutanasiate a creat multe controverse în Belgia. Trei medici riscă să ajungă la închisoare după ce sora unei femei eutanasiate îi acuză pe aceștia că ar fi diagnosticat-o greșit cu autism.


Medicii belgieni i-au administrat Tinei Nys injecția letală în 2010, la vârsta de 38 de ani, după ce femeia și-a exprimat dorința să moară, de mai multe ori.

Trei medici, printre care un psihiatru, au diagnosticat-o pe femeie cu autism, lucru care i-a permis Tinei să ceară injecția letală, portrivit Metro.

Femeia le-a spus autorităților că suferința ei este "insuportabilă și incurabilă", însă surorile acesteia spun că de fapt stările ei erau provocate de o dezamăgire în dragoste, nu de autism.

Este primul astfel de caz, în care autoritățile sunt acuzate că nu s-au conformat condițiilor legale pentru eutanasiere, care este posibilă în Belgia din 2002.

Două surori ale femeii îi acuză acum pe medici că nu acordat suficient de multă atenție cazului și au luat decizii pripite în cazul surorii lor, care nu avusese niciodată probleme psihice.

Diagnosticul Tinei fusese pus cu două luni înainte de moarte.

În Belgia, eutanasia este permisă pentru pacienți care suferă de boli incurabile și care au solicitat voluntar, în mod repetat și după ce s-au gândit îndelung la aceast lucru.

Drepturile adulților la eutanasie au fost extinse și către minori, din 2014, în Belgia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4493 secunde