Trei morți și zeci de răniți în accidentul de tren din Argentina

125
Trei morți și zeci de răniți în accidentul de tren din Argentina - tren-1371142470.jpg

Articole recomandate

Un nou accident feroviar s-a produs joi în aglomerația urbană Buenos Aires, făcând trei morți și zeci de răniți, potrivit unui bilanț provizoriu. Un tren de călători a lovit un alt tren aflat în staționare, scrie AFP. Accidentul s-a produs la Castelar, la 30 de kilometri vest de Buenos Aires, pe aceeași linie unde a avut loc și tragedia de la 22 februarie 2012, ce s-a soldat cu 51 de morți și 700 de răniți în stația Once din capitală, potrivit Agerpres.ro.

'Pentru moment, avem cunoștință de trei decese și de cel puțin 70 de persoane rănite', a declarat pentru o corespondentă a agenției franceze de presă Carlos Grillo, adjunctul serviciului se siguranță publică al municipalității Moron, de care depinde Castelar. 
Ministerul Sănătății din provincia Buenos Aires, care înconjoară capitala, a anunțat cifra de 135 de răniți. Spitalele din regiune au fost plasate în stare de alertă în urma coliziunii survenite la ora locală 07:30 /10:30 GMT/ pentru a-i primi pe răniți, majoritatea neprezentând răni grave. Localnicii nu au ezitat să le dea o mână de ajutor echipelor de intervenție sosite la locul accidentului pentru a-i scoate pe pasagerii blocați în vagoanele avariate.

Persoanele rănite erau transportate pe brancarde spre ambulanțe, iar după aceea conduse spre un spital apropiat. Altele erau tratate la fața locului pentru răni superficiale. În două ore, toți pasagerii au fost evacuați. Trenul în care se aflau pasagerii mergea de la Buenos Aires spre periferiile din vestul capitalei. Acesta s-a ciocnit de un alt tren gol care aștepta un semnal pentru a intra într-un atelier feroviar.

În ciuda șocului, cele două garnituri nu au deraiat, cu toate că trenul aflat în mișcare a 'pătruns' circa 3 metri în trenul aflat pe loc, fără ca vagoanele să fie proiectate în afara șinelor. Accidentele de tren sunt frecvente în aglomerația Buenos Aires. Tragedia din februarie anul trecut de la Buenos Aires s-a soldat cu 51 de morți și 700 de răniți. Un tren de călători din aglomerația urbană Buenos Aires s-a ciocnit atunci violent de tampoanele din stația Once. Evenimentul a emoționat întreaga țară și a relevat starea degradată a căilor ferate în urma privatizării acestora în anii '90. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Aprilie 2013
Stire din Actual : Ploi diluviene  în Argentina
Pagina a fost generata in 1.6359 secunde