Trei suporteri danezi s-au infectat cu noua tulpină Delta, la EURO 2020

255
Trei suporteri danezi s-au infectat cu noua tulpină Delta, la EURO 2020 - treisuoprteribun-1624645738.jpg

Articole de la același autor

Oficialii danezi din domeniul sănătății au anunțat că au înregistrat cinci cazuri de COVID, dintre care cel puțin trei cu varianta Delta a coronavirusului, după meciurile găzduite la EURO 2020. Totul, în condițiile în care Copenhaga urmează să găzduiască, luni, 28 iunie, un meci din faza optimilor la EURO 2020: Spania contra Croației. Cele trei cazuri de infecție cu varianta Delta s-au înregistrat după meciul Danemarca - Belgia de la Euro 2020, care s-a desfășurat la Copenhaga pe 17 iunie, în prezența a 25.000 de spectatori. În plus, alte două cazuri de COVID au fost înregistrate după meciul de luni al Danemarcei împotriva Rusiei.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat pe Twitter că aproximativ 4.000 de persoane au stat în tribuna unde au fost cele trei persoane testate pozitiv cu varianta Delta. Tocmai de aceea, autoritățile i-au îndemnat pe toți suporterii din tribuna C, indiferent în care dintre cele șase sectoare ale ei s-au aflat, să facă un test PCR de depistare a coronavirusului. Șeful Agenției daneze pentru Siguranța Pacienților spune că persoanele s-au infectat independent una de cealaltă, dar au contractat virusul în timpul meciului. Agenția precizează că a „conlucrat îndeaproape” cu federația daneză de fotbal pentru depistarea eficientă a infecțiilor.

Între timp, alte două cazuri pozitive de coronavirus au fost înregistrate după meciul de luni al Danemarcei împotriva Rusiei. „Nu știu despre ce variantă este vorba, dar, din nou, a fost vorba de un meci în care oamenii au stat foarte aproape unii de ceilalți”, a declarat Thomas Rydahl, cel care se ocupă de siguranța și securitatea meciurilor de la Copenhaga.

Potrivit presei daneze, fanii care au fost depistați pozitiv erau danezi.

Toți suporterii care au asistat la cele trei meciuri de la Campionatul European de la Copenhaga au prezentat documente valabile care să demonstreze că nu sunt infectați cu COVID-19 înainte de a li se permite să intre pe stadionul Parken.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde