Trofeul Festivalului Sanremo 2024, câștigat de Angelina Mango, cu piesa La noia (Plictiseala)

275
Trofeul Festivalului Sanremo 2024, câștigat de Angelina Mango, cu piesa La noia (Plictiseala) - sanremo-2024-angelina-mango-1707654647.jpeg
Tânăra cântăreaţă italiană Angelina Mango (22 de ani) a câştigat cea de-a 74-a ediţie a concursului Sanremo cu piesa La Noia (Plictiseala) la finalul galei transmise în direct sâmbătă seara de la emblematicul Teatru Ariston din Sanremo, Liguria. Ea este prima femeie care reuşeşte acest lucru în ultimul deceniu.


Alături de ea, dintre cei treizeci de artişti şi grupuri din concurs, finaliştii au fost Geolier, cu piesa sa napoletană I p'me, tu p'te, şi deja consacrata Annalisa cu Sinceramente.


Angelina Mango are opţiunea de a reprezenta Italia la concursul Eurovision 2024. În cazul în care aceasta refuză, radiodifuzorul italian RAI va alege reprezentantul Italiei la Malmo, Suedia. Decizia va fi anunţată în cadrul conferinţei de presă de duminică după-amiază.


Câştigătorul a fost apoi decis prin votul publicului (34%), votul juriului de radiodifuzori (33%) şi votul juriului de membri ai presei (33%).


Acest eveniment muzical emblematic, fondat în 1951, a încheiat o ediţie cu audienţe record, depăşind în fiecare zi 60 % din cota de ecran şi încununând cei cinci ani în care a fost organizat de regizorul şi prezentatorul Amadeus, care s-a aflat pentru ultima dată pe scena festivalului, scrie EFE. Co-prezentator a fost Rosario Fiorello.


Printre artiştii invitaţi în ultima seară de concurs s-au numărat Roberto Bolle, Tananai, Tedua şi Gigliola Cinquetti, care a cântat melodia ei câştigătoare a concursului Eurovision Song Contest 1964.


Actorul american John Travolta, care a venit la Sanremo în calitate de invitat şi a fost încurajat miercuri să danseze pe melodia ''O răţuşcă stă pe lac'', vizibil iritat, în mijlocul unor dansatori îmbrăcaţi ca nişte pui uriaşi.
Travolta a prezentat mai întâi mişcările dansurilor sale emblematice de pe marele ecran, înainte ca prezentatorii Amadeus şi Fiorello să-l scoată în faţa Teatrului Ariston şi să-l înveţe Ballo del Qua Qua, aşa cum este cunoscut dansul în italiană. Fanii lui Travolta şi-au exprimat furia pe reţelele de socializare cu privire la modul în care actorul ar fi fost umilit şi stânjenit, relatează ANSA.


Concursul a avut loc pe fondul protestelor fermierilor italieni faţă de criza din sectorul lor, iar cererile lor au fost citite pe scena Teatrului Ariston de către Amadeus, dar nu au fost invitaţi pe scenă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4871 secunde