Trump a sugerat în glumă că SUA ar trebui să atace Rusia și apoi să dea vina pe China

102
Trump a sugerat în glumă că SUA ar trebui să atace Rusia și apoi să dea vina pe China - trumpgluma-1646667919.jpg

Articole de la același autor

Fostul președinte american Donald Trump a glumit sâmbătă într-un discurs susținut în fața unui grup de donatori ai Partidului Republican că SUA ar trebui să pună steagul Chinei pe avioane de luptă americane F-22 cu care să bombardeze apoi Rusia „până o ia mama naibii”, pentru a declanșa un război între Beijing și Moscova.

„Iar apoi să spunem China a făcut-o! Apoi ei (ruşii şi chinezii) încep să se lupte între ei, iar noi stăm şi privim”, a adăugat Trump, potrivit publicaţiei The Hill.

În discursul care a durat aproape o oră și jumătate, care a avut loc sâmbătă la New Orleans în prezenţa unor donatori importanţi ai formaţiunii sale politice, fostul preşedinte l-a lăudat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care l-a descris drept un „bărbat cu adevărat dur”.

Trump l-a criticat însă pe actualul preşedinte american Joe Biden şi a reluat mantra fraudei electorale pusă la cale de Partidul Democrat la precedentele alegeri prezidenţiale din SUA.

Chiar înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, Trump l-a lăudat şi pe preşedintele rus Vladimir Putin şi a calificat drept „genială” decizia lui de a recunoaşte independenţa celor două provincii separatiste din Donbas, estul Ucrainei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde