Trump anunță asasinarea unuia dintre cei mai căutați teroriști din lume

284
Trump anunță asasinarea unuia dintre cei mai căutați teroriști din lume - jamalalbadaoui65993500-1546855502.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump a confirmat duminică uciderea de către armata americană a lui Jamal al-Badaoui, considerat ''creierul'' atacului comis în octombrie 2000 împotriva navei militare americane USS Cole în portul Aden din Yemen, transmit agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.


''Formidabila noastră armată le-a făcut dreptate eroilor uciși și răniți în atacul laș asupra USS Cole. Tocmai l-am ucis pe liderul acestui atac, Jamal al-Badaoui'', a scris Trump pe Twitter. ''Niciodată nu vom înceta lupta împotriva terorismului islamic radical'', a completat el.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului declarase joi agenției EFE că este posibil ca acel terorist să fi fost ucis în urma unei operațiuni comune desfășurate marți în Yemen de CIA împreună cu armata americană.

Informația publicată atunci de postul CNN, citând surse guvernamentale, semnala că teroristul a fost ucis în timp ce se afla singur la volanul unui vehicul și că nu au existat victime colaterale. Jamal al-Badaoui se afla pe lista FBI-ului cu cei mai căutați teroriști.

Pe 12 octombrie 2000, o barcă manevrată de doi kamikaze a explodat după ce s-a apropiat de distrugătorul USS Cole, care se aproviziona cu carburant în rada portului Aden, deflagrația lovind nava în partea laterală. Atentatul, soldat cu moartea a 17 militari americani, precum și a celor doi autori ai atacului, a fost revendicat de liderul de atunci al organizației jihadiste Al-Qaida, Osama bin Laden.

"Al-Baldawi era deținut de autoritățile yemenite în legătură cu acest atentat atunci când a evadat din închisoare, în aprilie 2003. Al-Baldawi a fost prins din nou în martie 2004, dar a scăpat iarăși pe 3 februarie 2006", a precizat FBI în oferta sa de recompensă de cinci milioane de dolari în schimbul oricărei informații ce ar fi permis arestarea lui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde