Trump: "China complică lucrurile în ce privește dosarul nord-coreean"

189
Trump:

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump consideră că Beijingul complică lucrurile în ce privește dosarul nord-coreean, în timp ce negocierile între Washington și Phenian sunt în impas, transmite AFP.

"China complică foarte mult lucrurile în privința relației cu Coreea de Nord", a declarat Trump, reafirmând totodată că el are "o relație fantastică" cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care l-a întâlnit la mijlocul lunii iunie, în Singapore.

"O parte a problemei cu Coreea de Nord este legată de diferendele comerciale cu China", a continuat el, reafirmând voința sa de a revizui natura legăturilor comerciale dintre Washington și Beijing.

"Vom vedea ce se va întâmpla cu Coreea de Nord, dar trebuia să acționez asupra Chinei în ce privește comerțul, deoarece era cu adevărat nedrept pentru țara noastră", a arătat liderul de la Casa Albă, deplângând faptul că predecesorii săi "au închis ochii" în acest dosar.

"I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că nu facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene", a scris pe Twitter președintele Statelor Unite, anunțând anularea vizitei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4324 secunde