Trump îi laudă pe talibani şi îl critică pe preşedintele afgan

321
Trump îi laudă pe talibani şi îl critică pe preşedintele afgan - talibanitrump-1629383177.jpg

Articole de la același autor

Donald Trump i-a lăudat pe talibani în timpul unei apariţii TV, la Fox News, spunând că sunt inteligenţi şi buni luptători. Fostul președinte american a spus în mod eronat că grupul taliban există de 1.000 de ani, dar acesta a fost fondat în 1994.

„Talibanii, buni luptători, vă spun, buni luptători. Trebuie să le acordaţi credit pentru asta. Ei luptă de o mie de ani. Ceea ce fac ei este să lupte”, a declarat Trump în cadrul emisiunii „The Sean Hannity Show” de la Fox News, din 17 august, potrivit Business Insider.

„Talibanii au înconjurat aeroportul şi cine ştie dacă ne vor trata cum trebuie? Dintr-o dată, vor spune – ei bine, sincer, dacă ar fi deştepţi, chiar ar face-o – şi sunt deştepţi. Sunt inteligenţi. Ar trebui să-i lase pe americani să iasă”, a adăugat Trump.

Dar afirmaţia lui Trump potrivit căreia talibanii există de 1.000 de ani este eronată. Organizaţia a fost fondată în septembrie 1994, în Kandahar, Afganistan. Compusă din luptători numiţi mujahedini, gruparea a preluat controlul capitalei Kabul în 1996, dar a pierdut puterea în 2001, după ce forţele americane au invadat oraşul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6659 secunde