Trupele ucrainene opun rezistență puternică în Donbas și lansează contraatacuri împotriva invadatorilor

80
Trupele ucrainene opun rezistență puternică în Donbas și lansează contraatacuri împotriva invadatorilor - fondrazboi56-1650459467.jpg

Articole de la același autor

Situația din Mariupol rămâne critică după aproape două luni de război în Ucraina. „S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore”, a afirmat un ofiţer ucrainean asediat la Mariupol, cerând comunităţii internaţionale să treacă la extragerea lor, într-un mesaj publicat, miercuri, pe Facebook. Ofensiva majoră a rușilor în estul țării este în plină desfășurare, iar trupele ucrainene opun rezistență puternică de-a lungul unui front de 480 de kilometri în toată regiunea Donbas. Armata ucraineană susține, de asemenea, că a lansat contraatacuri asupra invadatorilor și că a recucerit orașul Marinka, în apropiere de Donețk. Ministerul apărării britanic confirmă, de asemenea, că ucrainenii au respins numeroase încercări de avans ale invadatorilor și că Rusia încă este afectată de probleme logistice și tehnice. Între timp, administrația Biden este așteptată să trimită un nou pachet de ajutor militar masiv spre Ucraina, pe lângă cele 2,6 miliarde dolari trimse deja de când a început invazia.

SUA, Marea Britanie şi Canada vor trimite mai multe piese de artilerie Ucrainei, pentru a face faţă ofensivei ruse din Donbas, conform promisiunilor făcute de preşedintele american Joe Biden, premierul britanic Boris Johnson şi cel canadian, Justin Trudeau, informează Reuters.


Premierul britanic Boris Johnson a confirmat şi el că ţara sa va sprijini Ucraina cu ajutor militar axat pe acest tip de armament.

„Dacă acest conflict va fi unul care va depinde de artilerie, ei (ucrainenii) vor avea nevoie să fie sprijiniţi să aibă mai multă artilerie şi exact asta este ce urmează să le oferim, pe lângă alte ajutoare”, a declarat Boris Johnson.

Premierul canadian Trudeau a declarat şi el că ţara sa va livra artilerie grea Ucrainei, fără a oferi detalii suplimentare.

Vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereșciuk, a anunțat miercuri dimineață pe canalul său de Telegram că a fost convenit un coridor umanitar pentru evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor din orașul-port Mariupol asediat de ruși, transmite The Guardian.

„Având în vedere situația umanitară catastrofală din Mariupol, tocmai în această direcție ne vom concentra eforturile astăzi. Am reușit să cădem de acord în prealabil asupra unui coridor umanitar pentru femei, copii și bătrâni”, a spus oficialul de la Kiev.

Civilii sunt instruiți să se adune la ora 14:00 (11:00 GMT), iar coloana va continua apoi către Zaporojie prin Berdyansk.

„Din cauza situației de securitate foarte dificile, pot apărea modificări în timpul stabilit în acord pentru funcționarea coridorului. Deci, vă rugăm să urmați anunțurile oficiale relevante. Vom face tot posibilul pentru ca totul să funcționeze corect”, a adăugat Vereshchuk.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.542 secunde