Tsipras rezistă! Parlamentul Greciei a respins moțiunea de cenzură

211
Tsipras rezistă! Parlamentul Greciei a respins moțiunea de cenzură - tsipras-1529239057.jpg

Articole recomandate

Parlamentul Greciei a respins, sâmbătă, cu 153 de voturi la 127, o moțiune de cenzură depusă de partidul Noua Democrație împotriva premierului Alexis Tsipras, informează Reuters. 


În fața clădirii parlamentului de la Atena, mii de greci au protestat în timpul votului, cerând demisia prim-ministrului. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a împiedica manifestanții să intre în clădire. 


Opoziția l-a acuzat pe Tsipras de concesii excesive față de Macedonia privind numele acestei republici ex-iugoslave. Miercuri, la nivelul guvernelor de la Atena și Skopje, s-a căzut de acord asupra denumirii Republica Macedonia de Nord, contestată atât de naționaliștii greci, cât și de cei macedoneni. După decenii de dispute, implementarea acordului ar debloca accesul Macedoniei în Uniunea Europeană și în NATO. 


"Este un acord pe care cred că l-ar dori orice prim-ministru grec", a susținut Alexis Tsipras în fața deputaților. 


Dacă moțiunea de cenzură ar fi fost adoptată, premierul ar fi trebuit să își depună mandatul, ceea ce ar fi dus la alegeri anticipate. În sondajele de opinie, el este cotat în acest moment mai slab decât Noua Democrație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6303 secunde