Tu știi de au britanicii volanul pe dreapta?

613
6
Tu știi de au britanicii volanul pe dreapta? - focusst21-1412929497.jpg

Articole recomandate

De ce britanicii au mașinile cu volanul pe dreapta, nu pe stânga, precum restul lumii? Ei bine, experții au venit cu o nouă teorie, care duce explicațiile tocmai în Evul Mediu.

Decizia își are originile în vremurile medievale când cavalerii și războnicii din Insulele Britanice erau în majoritatea lor dreptaci și prin urmare își trăgeau săbiile din teacă cu mâna dreaptă. Așa sună ultima teorie lansată de specialiști.

Cum majoritatea războinicilor erau dreptaci, acestora le venea mult mai ușor să încalece pe cai dinspre partea stângă a animalelor.

Aflati detalii din emisiunea TV Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV. Tot acolo vedeți cum arată prima masina construita exclusiv la imprimanta 3D si de ce a inchiriat Google o "flotă de cămile".

Mai multe detalii AICI

Comentează știrea

admirator
11 octombrie 2014
si restul europenilor

(plus americanii si japonezii) erau stingaci?

je
11 octombrie 2014
:))

expertii?lol este logic ....in trecut cand se foloseau calul si caruta..tineai haturile cu mana stanga ,cu dreapta ...biciul ..sabia ...toporul..eu daca stau in masina si vreau sa ma lupt cu sabia ,am sansa numai daca sunt stangaci.cum nu sunt Mihai Viteazul consider ca modul englezesc este cel normal(parerea mea desigur)

Conexiuni
11 octombrie 2014
Raspuns corect : "je"

Razboinicii din Insulele Britanice au fost oameni ca si noi,dreptaci sau stangaci in egala masura.Carutasii au inventat circulatia pe stanga.In situatia cand erau atacati de talhari/haiduci ,carutasii erau nevoiti sa tina haturile cu mana stanga si sabia/buzduganul cu mana dreapta pentru a se apara mai usor.Atacurile se faceau prin surprindere(ca si azi).Circuland pe partea stanga a drumului,carutasul il obliga pe talhar sa atace prin dreapta carutasului,exact in pozitia de lupta convenabila pentru carutas.In plus calaretul/talharul era obligat sa lupte in dezavantaj pentru ca si el tinea sabia in mana dreapta si era obligat sa lupte cu el pe partea stanga a calului.Toate au o logica.Asa cum a spus "je" circulatia pe stanga drumului este circulatia cu traditie,cel putin in Europa.Acum pun si eu o intrebare:ce lagatura exista intre fundul calului si navetele spatiale americane ? Serios.Nu e banc.

je
12 octombrie 2014
logic

Conexiuni: era parca ....rezervoarele de combustibil ale navetelor sunt facute dupa dimensiunile a doua funduri de cai..De Ce? Logic:)))

Conexiuni
12 octombrie 2014
Raspuns-aproape corect

Dimensiunile navetei sunt date de dimensiunile standard ale mijloacelor care transporta componentele de la fabrica pana la rampa de lansare.(cale ferata,ato,navale).Si cum dimensiunile actualelor mijloace de transpot(gabarit maxim admis,ecartament cale ferata,etc) isi au originea in prima trasura trasa de cal,care la randul ei a fost dimensionata dupa fundul calului,iata explicatia legaturii intre tehnica spatiala si coada calului.Ca sa nu scap o gluma,constat ca in Romania se circula si pe stanga si pe dreapta.Altfel nu pot sa-mi explic de ce la cele mai multe accidente,soferii declara ca "pai,mi-a venit din fata".

Răspuns la: logic
Adăugat de : je, 12 octombrie 2014
Conexiuni: era parca ....rezervoarele de combustibil ale navetelor sunt facute dupa dimensiunile a doua funduri de cai..De Ce? Logic:)))
concetateanul turmentat
12 octombrie 2014
minus japonezii

In Japonia au volanul pe dreapta, la fel ca in Anglia.

Răspuns la: si restul europenilor
Adăugat de : admirator, 11 octombrie 2014
(plus americanii si japonezii) erau stingaci?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7048 secunde