Turcia a lansat operaţiunea aeriană "Claw Sword" în nordul Irakului şi al Siriei

107
Turcia a lansat operaţiunea aeriană

Articole recomandate

Ministerul Apărării al Turciei a anunţat, duminică, 20 noiembrie, că a lansat operaţiunea aeriană „Claw Sword” în nordul Irakului şi al Siriei, regiuni „utilizate ca baze de teroriştii” kurzi, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Avioanele au decolat de la bazele lor, operaţiunea aeriană a început”, a transmis ministerul într-un comunicat, la o săptămână după atentatul comis pe o stradă comercială din centrul Istanbulului.

Operaţiunea aeriană a fost întreprinsă „în conformitate cu drepturile de legitimă apărare ce decurg din articolul 51 al Cartei Naţiunilor Unite, pentru a elimina atacurile teroriste din nordul Irakului şi al Siriei, a asigura securitatea frontierelor şi a elimina terorismul de la sursă”, a adăugat ministerul turc.
 

În cursul nopţii, ministerul a postat pe Twitter următorul mesaj: „A sosit ceasul pentru a da socoteală! Ticăloşii vor fi traşi la răspundere pentru atacurile lor perfide”.
 

„Cuiburile terorii sunt distruse de lovituri de precizie”, a adăugat el, fără alte detalii despre ţintele vizate.

Atentatul din 13 noiembrie comis pe artera comercială aglomerată Istiklal din inima Istanbulului s-a soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor 80.
 

Autorităţile au acuzat imediat de atentat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi YPG (Unităţile de protecţie a poporului), miliţie kurdă activă în Siria, acuzată de Turcia că este afiliată PKK. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.449 secunde