Turcia i-a cerut consulului general al Israelului la Istanbul să părăsească țara

164
Turcia i-a cerut consulului general al Israelului la Istanbul să părăsească țara - turciacereconsulului-1526471630.jpg

Articole recomandate

Turcia i-a cerut, ieri, consulului general al Israelului la Istanbul să părăsească temporar teritoriul țării, la o zi după ce o măsură similară a fost luată de Israel la adresa consulului general al Turciei la Ierusalim, informează AFP.

Potrivit agenției Anadolu, Ministerul Afacerilor Externe al Turciei i-a cerut consulului israelian la Istanbul, Yossi Levi Safri, să părăsească teritoriul Turciei pentru o perioadă, după ce i-a cerut cu o zi înainte același lucru ambasadorului israelian la Ankara, pe fondul tensiunilor puternice între cele două țări, după ce aproape 60 de palestinieni au fost uciși de forțele armate israeliene în Fâșia Gaza.

Replicând sancțiunii diplomatice turce împotriva ambasadorului său la Ankara, Israelul a ordonat consulului general turc la Ierusalim să părăsească țara temporar.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, provenit din mișcarea islamo-conservatoare, s-a plasat în fruntea atitudinilor de reprobare la adresa Israelului după carnagiul de luni din Fâșia Gaza, acuzând Israelul de terorism de stat și genocidși rechemându-l pentru consultări pe ambasadorul turc de la Tel Aviv.

Netanyahu a replicat criticilor lui Erdogan, afirmând că nu are de primit lecții de morală de la președintele turc.

"Erdogan se numără printre marii suporteri ai Hamas și nu încape îndoială că înțelege perfect terorismul și masacrele. Îi sugerez să nu ne dea lecții de morală", a afirmat Netanyahu.

Reacția premierului israelian a provocat o ieșire de o mare violență din partea lui Erdogan, care a calificat Israelul drept "stat de apartheid" și l-a acuzat pe Netanyahu că "are sânge palestinian pe mâini".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9575 secunde