Turcia încearcă să recruteze 30.000 de noi soldați, după epurările masive

109
Turcia încearcă să recruteze 30.000 de noi soldați, după epurările masive - turci-1479311638.jpg

Articole recomandate

Turcia încearcă să recruteze peste 30.000 de noi soldați pentru a înlocui militarii demiși în cadrul epurărilor masive după lovitura de stat eșuată de la mijlocul lunii iulie, a relatat miercuri presa oficială, informează Agerpres.ro.



Zeci de mii de persoane au fost arestate sau destituite în toate instituțiile statului în urma puciului eșuat, imputat unor elemente ale armatei care au acționat la ordinele predicatorului Fethullah Gulen exilat în Statele Unite.

Armata a fost în special lovită de epurări, cu circa 9.000 de membri din personalul ei, dintre care 118 generali și amirali, arestați și alți mii demiși.

Epurările din armată au avut loc într-un moment critic pentru Ankara, ale cărei trupe efectuează operațiuni de anvergură contra jihadiștilor grupării Stat Islamic în nordul Siriei și împotriva rebelilor kurzi din sud-estul Turciei.

Potrivit agenției proguvernamentale Anadolu, Ankara încearcă în prezent să recruteze 30.159 de militari pentru a-i înlocui pe cei vizați de epurări.

Printre noii recruți, în parte proveniți din academii militare, circa 5.000 vor avea grade de ofițeri sau subofițeri, potrivit mass-media oficiale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.38 secunde