Turcia: Kemal Kiliçdaroglu, desemnat candidatul opoziţiei în alegeri împotriva preşedintelui Erdogan

225
Turcia: Kemal Kiliçdaroglu, desemnat candidatul opoziţiei în alegeri împotriva preşedintelui Erdogan - 1-1678177105.jpg

Articole recomandate

Alianţa formată din şase partide de opoziţie din Turcia l-a desemnat pe Kemal Kiliçdaroglu, liderul principalei sale formaţiuni, să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 14 mai pe şeful statului, Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Kemal Kiliçdaroglu este candidatul nostru la preşedinţie”, a declarat Temel Karamollaoglu, liderul Partidului Felicity, în faţa unei mulţimi reunite în faţa sediului partidului său din Ankara.

Alegerile prezidenţiale şi legislative au fost menţinute la data programată, 14 mai, în pofida cutremurului din 6 februarie care a ucis peste 46.000 de oameni şi a devastat zone întregi din sudul şi sud-estul ţării.

Kemal Kiliçdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat) din 2010, a promis că va reveni la un cadru democratic dacă va fi ales în mai.

„Vom stabili împreună cu toţii puterea moralei şi a dreptăţii”, a spus Kiliçdaroglu. „Noi, ca Alianţă a naţiunii, vom conduce Turcia pe baza consultării şi a compromisului”. Legea şi justiţia vor prevala”, a subliniat el.

Sondajele de opinie au indicat că alianţa de opoziţie este bine plasată pentru a-i înfrunta pe Erdogan şi Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere, în alegeri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4103 secunde