Turcia numește Israelul ”stat terorist” și cere ONU să pună capăt violențelor

1630
Turcia numește Israelul ”stat terorist” și cere ONU să pună capăt violențelor - erdogan-1621084688.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a cerut Națiunilor Unite și țărilor musulmane să oprească cele mai grave lupte dintre militanții din Israel și Gaza din ultimii ani.


El a precizat că Turcia va sprijini orice inițiativă a ONU pentru a pune capăt violențelor.


Repetând acuzațiile că acțiunile Israelului din Ierusalim și Gaza au arătat că este un „stat terorist”, Erdogan a spus că a discutat despre conflict cu liderii sau guvernele din 19 țări.


“Invităm fiecare stat și fiecare instituție, indiferent de credința și originea lor, să acționeze cât mai curând posibil împotriva atacurilor Israelului”, a spus Erdogan într-o declarație televizată, potrivit Reuters.


Israelul a lovit Gaza cu focuri de artilerie și atacuri aeriene vineri, ucigând 13 persoane, inclusiv trei copii, au spus oficialii locali din domeniul sănătății, în timp ce vizează tunelurile militanților palestinieni pentru a încerca să oprească atacurile cu rachete persistente asupra orașelor israeliene.


Cel puțin 122 de persoane, inclusiv 51 de femei și copii, au fost uciși în câteva zile de greve în Gaza, spun oficialii medicali palestinieni. Opt persoane au fost ucise în Israel.


Grupul Hamas, aflat la putere în Gaza, a lansat atacurile cu rachete la Ierusalim și Tel Aviv ca represalii pentru ciocnirile poliției israeliene cu palestinienii de lângă Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.


“Este imperativ ca Consiliul de Securitate al ONU să ia rapid măsuri pentru a asigura pacea și liniștea în Ierusalim”, a spus Erdogan.


El a spus că Organizația de Cooperare Islamică, formată din 57 de membri, care se numește vocea colectivă a lumii musulmane, ar trebui să acționeze. “Dacă (nu) adoptă imediat o atitudine concretă și eficientă, se va considera că și-a negat existența”, a afirmat Erdogan.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2017 secunde