Turcia: Parlamentar din opoziție, condamnat la 25 de ani de închisoare

135
Turcia: Parlamentar din opoziție, condamnat la 25 de ani de închisoare - turciacondamnareenisjpeg-1510147595.jpg

Articole recomandate

Un tribunal din Turcia a respins, ieri, ordinul de rejudecare a unui parlamentar din principala formațiune de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP), menținând astfel sentința de 25 de ani de închisoare dictată contra politicianului în luna iunie, transmite CNN Turk, citat de Reuters.

Enis Berberoglu a devenit un simbol pentru cei peste 50.000 de oameni arestați de autoritățile turce după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

În luna iunie, judecătorii au decis că Enis Berberoglu se face vinovat de spionaj militar pentru că i-a furnizat ziarului de opoziție Cumhurriyet o înregistrare video care arăta că serviciile secrete turce au fost implicate în transferul de arme în Siria.

În semn de protest față de pedeapsa dictată contra lui Berberoglu în vara acestui an, președintele CHP, Kemal Kiliçdaroglu, a condus un marș pentru justiție pe lungimea celor aproape 450 de kilometri dintre Ankara și Istanbul.

Enis Berberoglu a fost primul parlamentar CHP încarcerat de la lansarea campaniei regimului Erdogan de reprimare a opozanților, în urma tentativei de lovitură de stat din vara anului trecut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6059 secunde