Turcia propune o conferinţă internaţională pentru a se ajunge la o pace permanentă în Orientul Mijlociu

268
Turcia propune o conferinţă internaţională pentru a se ajunge la o pace permanentă în Orientul Mijlociu - 1-1699780573.jpg
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că o conferinţă internaţională de pace ar trebui convocată pentru a se ajunge la o soluţie permanentă la conflictul dintre Israel şi palestinieni, informează agenţia Reuters.

Erdogan s-a adresat la un summit comun islamo-arab în capitala Arabiei Saudite, Riad, unde liderii s-au adunat pentru a cere Israelului să pună capăt ostilităţilor din Gaza.

„Israelul se răzbună pe bebeluşii, copiii şi femeile din Gaza”, a spus Erdogan, reînnoindu-şi apelul pentru încetarea imediată a focului. „Ceea ce este urgent în Gaza nu sunt pauzele de câteva ore, avem nevoie mai degrabă de o încetare permanentă a focului”, a explicat el.

Turcia, care şi-a escaladat brusc criticile la adresa Israelului pe măsură ce criza umanitară din Gaza se intensifică, susţine o soluţie cu două state şi găzduieşte membri ai Hamas, pe care nu o consideră organizaţie teroristă, spre deosebire de SUA, Marea Britanie şi alţii din Occident.

„Nu putem pune rezistenţa Hamas care îşi apără patria în aceeaşi categorie cu ocupanţii. O soluţie permanentă la conflictul dintre Israel şi palestinieni depinde de formarea unui stat palestinian bazat pe graniţele din 1967”, a declarat Erdogan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2827 secunde