Turcia: Rezultatele alegerilor au fost validate

102
1
Turcia: Rezultatele alegerilor au fost validate - alegeriturcia-1447332846.jpg

Articole recomandate

Înaltul Consiliu Electoral din Turcia a validat azi rezultatele alegerilor legislative anticipate desfășurate la 1 noiembrie, consemnând victoria detașată a partidului islamo-conservator al președintelui Recep Tayyip Erdogan și recâștigarea majorității în parlament de către această formațiune, transmite AFP.


Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) va dispune de 317 mandate în Adunarea Națională, care numără 550 de locuri, a confirmat președintele instanței, Sadi Güven, dând citire unui comunicat.

AKP, pentru care au votat 49,5% dintre alegători, este urmat de Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat) cu 25,3% din voturi și 134 de mandate, de Partidul Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd) cu 10,7% și 59 de locuri, și de Partidul Acțiunii Naționaliste (MHP, de dreapta), care a întrunit 11,9% dintre opțiuni și va avea 40 de locuri, a precizat Güven.

Toate contestațiile au fost respinse, cu excepția câtorva care schimbă cu nimic rezultatele oficiale, a menționat el. Rata de participare la scrutin a fost de 85%. Validarea rezultatelor deschide calea pentru depunerea jurământului de către noii deputați, la 17 noiembrie, și alegerea președintelui parlamentului.

Actualul prim-ministru Ahmet Davutoglu, liderul AKP, urmează să fie reconfirmat în funcție și însărcinat să formeze un nou guvern.

Victoria extrem de clară a AKP, aflat la putere de 13 ani, poate fi considerată o revanșă a președintelui Erdogan, a cărui poziție fusese oarecum fragilizată de pierderea majorității absolute la scrutinul din iunie.


Comentează știrea

Cosmin
12 noiembrie 2015
Cum sa faci bani pe net!

Cum sa faci bani pe net! Daca acum ai la dispozitie un minunat curs care te invata total gratuit cum sa faci bani pe net, de ce sa nu-l folosesti? E simplu, e usor, e frumos si fara obligatii! Invata repede, pas cu pas, cum sa faci bani pe net! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs fenomenal, cere detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Sport : Turcia s-a calificat la Euro 2016!
Pagina a fost generata in 1.5407 secunde