Turcia, somată să respecte statul de drept

156
Turcia, somată să respecte statul de drept - turcia-1493300471.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, ieri, Turciei să respecte "deplin statul de drept", după ce autoritățile acestei țări au operat în ajun noi epurări masive împotriva unor prezumtivi susținători ai clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de orchestrarea puciului eșuat de anul trecut, transmite AFP.

"Bineînțeles că Turcia are dreptul de a se apăra și de a-i urmări în justiție pe cei care au fost în spatele tentativei de lovitură de stat eșuate, dar acest lucru trebuie să se facă cu respectarea deplină a statului de drept", a declarat Stoltenberg, la sosirea în Malta, la o reuniune a miniștrilor Apărării din statele Uniunii Europene.

"Turcia este un aliat cheie, din multe motive, în special datorită situării sale geografice strategice, la frontiera cu Irak și cu Siria, cu toate tulburările și violențele pe care le observăm acolo, dar și apropiată de Rusia în Marea Neagră", a subliniat Stoltenberg.

În Turcia, statul cu cea mai mare armată din NATO, după SUA, a avut loc, miercuri, una dintre cele mai ample operațiuni din ultimele luni împotriva rețelei pe care regimul o acuză de tentativa de lovitură de stat din luna iulie 2016. Au fost arestate în jur de 1.120 de persoane, în total mai mult de 3.200 fiind vizate de mandate de arestare. Conform agenției Anadolu, 8.500 de polițiști sunt mobilizați pentru punerea în aplicare a acestor mandate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3135 secunde