Turismul și urbanizarea conduc la dispariția masivă a insectelor pe insulele tropicale

157
Turismul și urbanizarea conduc la dispariția masivă a insectelor pe insulele tropicale - turism-1634466652.jpg

Articole de la același autor

Turismul şi urbanizarea conduc la o dispariţie masivă a insectelor pe insulele tropicale, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani în Maldive, relatează duminică dpa.

Potrivit Agerpres, pe insulele cu urbanizare progresivă, cercetătorii de la Universitatea din Bayreuth, Germania, au documentat în medie 48% mai puţine specii de insecte decât pe insulele nelocuite, iar pe cele turistice chiar 66% mai puţine specii de insecte.

"Fragmentarea habitatului şi o reducere a densităţii vegetaţiei au efecte semnificative asupra biodiversităţii pe insulele urbane", se arată în studiu.

Descoperirile au fost publicate în revista "Open Science" a Societăţii Regale Britanice.

Insulele oceanice reprezintă puţin mai mult de 2% din suprafaţa terestră a Pământului. Cu toate acestea, ele găzduiesc circa 20% din toate speciile de animale şi plante cunoscute şi aproximativ jumătate din toate speciile pe cale de dispariţie.

"Extincţia speciilor indusă de om este deosebit de drastică pe insulele oceanice de la tropice", a afirmat autorul principal al studiului, Sebastian Steibl, citat într-un comunicat publicat de Universitatea din Bayreuth.

În Maldive, trei tipuri de insule, situate una lângă alta, au fost clar diferenţiate unele de altele de către cercetători: insule nelocuite, insule locuite de populaţia locală şi insule folosite pentru turism.

"Pe insulele turistice, utilizarea pesticidelor reprezintă probabil principala cauză a scăderii drastice a diversităţii insectelor", a spus Streibl, adăugând că, deşi pesticidele sunt utilizate împotriva ţânţarilor, sunt afectate şi alte specii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Septembrie 2021
Stire din Social : Turism ecumenic în Dobrogea
Joi, 26 August 2021
Stire din Social : Pe drumul vinului dobrogean
Pagina a fost generata in 0.571 secunde