Turist accidentat pe pârtie, preluat cu un elicopter şi dus la spital

231
Turist accidentat pe pârtie, preluat cu un elicopter şi dus la spital - turist-1642178530.jpg

Articole de la același autor

Un turist în vârstă de 37 de ani care a suferit un accident, vineri, pe pârtie în staţiunea Muntele Mic a fost preluat cu un elicopter SMURD pentru a fi transportat la spital, aceasta fiind prima misiune de salvare din zonă montană a Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeş.


„Echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontişti, care i-au acordat acestuia primul ajutor şi l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a beneficia de asistenţă medicală complexă şi de tratament de specialitate”, a transmis DSU.

Potrivit Realitatea.net Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeş a fost inaugurat la finalul anului trecut, urmând să devină operaţionale şi cele două puncte din Câmpulung Moldovenesc şi judeţul Braşov.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, a creat o strategie pentru eficientizarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă prin înfiinţarea celor trei puncte de operare aeromedicală destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creşterea nivelului de pregătire a personalului navigant. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8426 secunde