Uciderea lui Gaddafi ar putea constitui o crimă de război

1231
Uciderea lui Gaddafi ar putea constitui o crimă de război - gaddafi-1324048210.jpg

Moartea fostului lider libian Muammar Gaddafi ar putea constitui o crimă de război, a apreciat procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Luis Moreno Ocampo.

"Ne-am exprimat îngrijorările către Guvernul de tranziție libian și am întrebat cum vor fi judecate crimele comise de cele două tabere în timpul revoltei care a condus la înlătu-rarea liderului libian. Moartea lui Muammar Gaddafi este una dintre problemele care trebuie clarificate - a ști ce s-a întâmplat - pentru că există suspiciuni serioase că ar fi fost o crimă de război", a de-clarat Luis Moreno Ocampo.
Dat în urmărire de la cucerirea orașului Tripoli, în august, colonelul Gaddafi a fost ucis la 20 octombrie, la Sirta, în circumstanțe încă neclare, de rebeli libieni, după ce a fost capturat.
Din cauza schimbării circumstanțelor, cauzate de moartea sa, judecătorii Curții Penale Internaționale au ordonat, la 22 noiembrie, închiderea dosarului lui Muammar Gaddafi, care făcea obiectul unui mandat de arestare pentru crime contra umanității.
Luis Moreno Ocampo a precizat că autoritățile libiene vor informa CPI, la 10 ianuarie, cu privire la un eventual transfer către Haga, unde se află sediul Curții, al unuia dintre fiii lui Gaddafi, Seif al-Islam, arestat luna trecută.
Acesta este vizat de la 27 iunie de un mandat de arestare al CPI, pentru crime contra umanității, respectiv omuci-dere și persecutare, comise începând din 15 februarie, în timpul reprimării revoltei populare, care s-a transformat în război civil (15 februarie - 23 octombrie).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Actual : Gaddafi a fost îngropat în deșert
Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Actual : Descoperire șocantă în Libia
Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Pagina a fost generata in 0.4487 secunde