Ucraina a completat chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană

88
Ucraina a completat chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană - ucrainacompletare-1650290800.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile ucrainene au anunțat, luni, că a fost completat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană, un prim pas pentru obținerea de către Ucraina a statutului de țară candidată pentru intrarea în blocul european, relatează Reuters.


Ucraina a primit chestionarul în urmă cu 10 zile, la vizita la Kiev a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Șefa executivului european promitea, atunci, o începere rapidă a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.


„Astăzi pot să vă spun că documentul a fost completat de partea ucraineană”, a spus Ihor Zhovkva, adjunctul șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski.


Comisia Europeană urmează să dea o recomandare în ce privește conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare pentru statutul de membră a UE, recomandare despre care Zhovkva spune că se așteaptă să fie pozitivă.

Ulterior, decizia se va afla de partea statelor membre ale Uniunii.


Zhovkva a mai spus că se așteaptă ca Ucraina să obțină statutul de țară candidată în iunie, la întâlnirea programată a Consiliului European. Reuniunea va avea loc în zilele de 23 și 24 iunie, conform calendarului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5185 secunde