Ucraina a lansat, în sfârșit, tribunalul său anticorupție

173
Ucraina a lansat, în sfârșit, tribunalul său anticorupție - ucraina-1567797860.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte Anticorupție din Ucraina ce se va ocupa de cazuri în care sunt implicați cei mai înalți oficiali ai statului, a cărei creare întârzia de mai mulți ani, și-a început, joi, activitatea în prezența președintelui Volodimir Zelenski, potrivit AFP. 


"Sarcina Înaltei Curți Anticorupție este extrem de simplă: corupții trebuie pedepsiți; statul, societatea și investitorii, protejați", a declarat Zelenski la inaugurarea acestei structuri, a cărei creare a fost inițiată de predecesorul său, Petro Poroșenko, sub presiunea statelor occidentale. 


"Nu este vorba doar de a le da cetățenilor ceea ce a fost furat, ci și de a restaura încrederea în justiție", a adăugat el, în contextul în care tribunalele din Ucraina sunt considerate în mare măsură ca fiind foarte corupte. 


Această nouă structură juridică numără 38 de magistrați aleși în urma unei serii de concursuri supervizate de experți ucraineni și internaționali. Ei vor analiza cazurile pregătite de organismele anticorupție ale țării. Judecătorii vor fi repartizați între un tribunal de primă instanță, unde vor lucra 27 dintre ei, și camera de apel, din care vor face parte alți 11 magistrați. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.579 secunde