Ucraina afirmă că Rusia a acceptat verbal propunerile Kievului

97
Ucraina afirmă că Rusia a acceptat verbal propunerile Kievului - ucraina-1648997157.jpg

Articole recomandate

Negociatorul-şef ucrainean în discuţiile de pace cu Rusia, David Arahamia, a afirmat, sâmbătă, că Moscova a acceptat verbal principalele propuneri ucrainene, iar Kievul aşteaptă în prezent o confirmare scrisă, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Vorbind în cursul unei emisiuni la televiziune, Arahamia a dat de înţeles că discuţiile menite să pună capăt ostilităţilor au făcut progrese semnificative.

„Federaţia Rusă a dat un răspuns oficial tuturor poziţiilor ucrainene, şi anume că le acceptă, cu excepţia chestiunii Peninsulei Crimeea”, anexată de Moscova în 2014, a afirmat el, adăugând că nu există „o confirmare oficială în scris”, partea rusă dându-şi acceptul „verbal”.

David Arahamia a mai spus că, dacă, în cele din urmă, va avea loc o întâlnire între preşedinţii ucrainean, Volodimir Zelenski, şi rus, Vladimir Putin, cel mai probabil ea s-ar desfăşura în Turcia.

Şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, care a găzduit delegaţiile rusă şi ucraineană în ţara sa, „ne-a sunat pe noi şi pe Vladimir Putin, vineri, spunând că va găzdui o astfel de întâlnire”, a dezvăluit el. „Nici data, nici locul nu sunt cunoscute, dar credem că cel mai probabil ar putea fi Istanbul sau Ankara”, a adăugat negociatorul ucrainean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6398 secunde