Ucraina, anunț important pentru marinarii care vor să iasă din țară

426
Ucraina, anunț important pentru marinarii care vor să iasă din țară - 20220820t152700z1048342233rc2e0w-1661612283.jpg

Articole recomandate

Marinarii de pe vasele comerciale vor putea să iasă din Ucraina dacă vor primi aprobare din partea centrelor militare la care sunt arondaţi, a anunţat sâmbătă premierul ucrainean, Denis Şmîgal, o decizie care ar putea facilita procesul de expediere a cerealelor din porturile ţării, relatează Reuters.


Această decizie, aprobată sâmbătă de guvernul ucrainean, îi vizează pe membrii de sex masculin ai echipajelor vaselor comerciale, care navighează pe mare şi fluvii, precum şi pe studenţii din marină care fac practică la bordul navelor, a indicat Şmîgal.


Decizia respectivă ar urma să atenueze penuria de marinari capabili şi pregătiţi să completeze echipajele navelor care vin şi ies din Ucraina pentru a exporta cereale printr-un coridor maritim, ce a constituit obiectul unei medieri internaţionale.


Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani li s-a interzis în mare parte să părăsească Ucraina în condiţiile legii marţiale instituite în timp ce ţara luptă împotriva invaziei ruse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0537 secunde