X

Ucraina: Centrala nucleară Zaporojie, deconectată de la reţeaua electrică în urma unui atac cu rachete rusesc

173
Ucraina: Centrala nucleară Zaporojie, deconectată de la reţeaua electrică în urma unui atac cu rachete rusesc - zaporojiescaled-1678354000.jpg
Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, ocupată de armata rusă, a fost deconectată de la reţeaua electrică ucraineană după un atac cu rachete rusesc, a anunţat joi societatea de stat Energoatom, operatorul nuclear ucrainean, într-un comunicat în care avertizează asupra riscului de a se produce un grav accident, relatează AFP şi Reuters.'Ultima linie de comunicare între centrala nucleară ocupată din Zaporojie şi reţeaua electrică ucraineană a fost întreruptă din cauza unui atac cu rachete' rusesc, indică Energoatom, precizând că au fost declanşate generatoarele diesel de urgenţă pentru a asigura alimentarea minimă a centralei.

'În prezent, centrala a fost trecută în modul +blackout+ pentru a şasea oară de la ocuparea sa (de forţele ruse), iar reactoarele V şi VI au intrat într-o stare de oprire la rece', precizează operatorul, adăugând că au fost pornite 18 generatoare diesel pentru situaţii de urgenţă pentru a asigura o alimentare minimă a centralei cu energie electrică necesară funcţionării ei. 'Acestea au suficient combustibil pentru zece zile. Numărătoarea inversă a început', afirmă Energatom.

'Dacă nu va fi posibilă reluarea alimentării externe cu energie electrică a centralei, s-ar putea produce un accident cu consecinţe radioactive pentru întreaga lume', avertizează compania ucraineană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5334 secunde