Ucraina cere noi sancțiuni împotriva Rusiei, după atacul asupra Harkovului

204
Ucraina cere noi sancțiuni împotriva Rusiei, după atacul asupra Harkovului - fondrazboiucraina-1646143307.jpg

Articole de la același autor

A trecut deja a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina. A fost din nou o noapte cu bombardamente intense asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov, iar la Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor.

Alarmele anti-aeriene au sunat și în patru regiuni din vestul țării, una dintre ele aproape de granița cu Polonia. Într-un nou mesaj, președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia de crime de război. El a cerut Uniunii Europene să aprobe aderarea imediată a țării sale. Potrivit unor noi imagini surprinse de satelit, coloana formată din câteva sute de vehicule militare ruseşti care avansează în direcţia Kiev se întinde, de fapt, pe o lungime de 64 de kilometri.

Guvernul Ucrainei a anunțat că intenționează să vândă obligațiuni, începând de astăzi, pentru a-și finanța forțele armate care apără țara de invazia rusă, relatează BBC.

Ministerul de Finanțe al Ucrainei a scris pe Twitter că fiecare obligațiune, cu termen de un an, va avea o valoare nominală de 1.000 de grivne ucrainene (33,27 dolari) și că rata dobânzii oferită investitorilor va „fi determinată în cadrul unei licitații”.

„Veniturile din obligațiuni vor fi folosite pentru a satisface nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei”, a adăugat acesta.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, cere mai multe sancțiuni internaționale împotriva Rusiei, după atacul barbar asupra orașului Harkov, relatează The Guardian.

„Rachete barbare rusești atacă Piața Libertății din centrul și cartierele rezidențiale din Harkov. Putin nu poate distruge Ucraina. El comite crime de război din furie, ucide civili nevinovați”, a scris Kuleba pe Twitter.

„Lumea poate și trebuie să facă mai mult. Creșteți presiunea, izolați Rusia complet”, a scris el.

Guvernatorul regiunii Harkiv, Oleg Sinegubov, a spus că atacurile rusești cu rachete au lovit centrul orașului, inclusiv zonele rezidențiale și clădirea administrației regionale.

Synegubov a adăugat că Rusia a lansat rachete Grad și rachete de croazieră asupra Harkovului, dar că apărarea orașului rezistă.

„Astfel de atacuri sunt un genocid al poporului ucrainean, o crimă de război împotriva populației civile”, a spus el.

Google Europe a anunțat că blochează canalele YouTube conectate la Russia today și Sputnik în toată Europa, cu efect imediat.

„Va dura timp pentru ca sistemele noastre să se intensifice complet. Echipele noastre continuă să monitorizeze situația non-stop pentru a lua măsuri rapide”, anunță compania.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5028 secunde